•  

      20.05.2024. - 24.05.2024.

       

      20.05.2024.   Poniedziałek:

      Krupnik zabielany  na  wywarze drobiowo-wieprzowym z warzywami, przyprawami, zabielany śmietaną7 (marchew, seler9, por, pietruszka zielona i korzeń, sól, pieprz prawdziwy, ziele angielskie, liść laurowy, koperek zielony, ziemniaki, kasza jęczmienna, śmietana7) .

      Pieczywo mieszane pszenno-razowe1.

       

      21.05.2024.   Wtorek:

      Bigos z młodej kapusty (łopatka, kiełbasa)1,9,7,10.

      Ziemniaki tłuczone z koperkiem.

      Kompot wieloowocowy (woda, cukier).

       

      22.05.2024.   Środa:

      Gulasz mięsny1,7 wieprzowy (szynka, karkówka).

      Kasza jęczmienna pęczak1, ogórek małosolny.

      Woda.

       

      23.05.2024.   Czwartek:

      Kotlet schabowy (schab).

      Ziemniaki tłuczone z masłem7 i  koperkiem.

      Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem1,3,10.

       

      24.05.2024.   Piątek:

      Makaron1 z twarogiem i polewą śmietanowo – jogurtową7.

      Kompot z czarnej porzeczki (woda, cukier).

       

       

       

      SMACZNEGO !

       

        

       Jadłospis może ulec zmianie

      Przyprawy mogą zawierać: zboża zawierając gluten, jaja, mleko, soję,

      gorczycę, seler, orzeszki ziemne, sezam.    

       

      Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.

      WYKAZ ALERGENÓW

       

  • Galeria zdjęć

      brak danych