20.05.2024. - 24.05.2024.
20.05.2024. Poniedziałek:
Krupnik zabielany na wywarze drobiowo-wieprzowym z warzywami, przyprawami, zabielany śmietaną7 (marchew, seler9, por, pietruszka zielona i korzeń, sól, pieprz prawdziwy, ziele angielskie, liść laurowy, koperek zielony, ziemniaki, kasza jęczmienna, śmietana7) .
Pieczywo mieszane pszenno-razowe1.
21.05.2024. Wtorek:
Bigos z młodej kapusty (łopatka, kiełbasa)1,9,7,10.
Ziemniaki tłuczone z koperkiem.
Kompot wieloowocowy (woda, cukier).
22.05.2024. Środa:
Gulasz mięsny1,7 wieprzowy (szynka, karkówka).
Kasza jęczmienna pęczak1, ogórek małosolny.
Woda.
23.05.2024. Czwartek:
Kotlet schabowy (schab).
Ziemniaki tłuczone z masłem7 i koperkiem.
Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem1,3,10.
24.05.2024. Piątek:
Makaron1 z twarogiem i polewą śmietanowo – jogurtową7.
Kompot z czarnej porzeczki (woda, cukier).
SMACZNEGO !
Jadłospis może ulec zmianie
Przyprawy mogą zawierać: zboża zawierając gluten, jaja, mleko, soję,
gorczycę, seler, orzeszki ziemne, sezam.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.