SPRAWOZDANIE SZÓSTOKLASISTÓW Z WYJAZDU NA PRZEDSTAWIENIE

21 października 2016 r. pojechaliśmy wraz z klasą czwartą i piątą do Szczecinka do kina ,,Wolność” na przedstawienie  ,,Tajemniczy ogród”. Spektakl, w wykonaniu aktorów z wrocławskiego Teatru Edukacji Artenes, powstał na podstawie książki Frances Hodgson Burnett.
Po trzeciej lekcji wyjechaliśmy spod szkoły i  o 11:40 byliśmy w kinie. Zajęliśmy miejsca na widowni  i z niecierpliwością czekaliśmy na początek przedstawienia. Spektakl zaczął się punktualnie o 11:55. Od tego momentu z główną bohaterką Mary  przenieśliśmy się do Indii, a potem do Anglii. Dziewczynka musiała opuścić Indie, ponieważ zmarli jej rodzice. Najpierw wyjechała na kilka dni do pastora. Nie czuła się tam dobrze, ponieważ dzieci pastora jej dokuczały. Potem, gdy była już u swojego stryja, zaczyna się kolejny etap w jej życiu. W posiadłości wuja poznaje swojego kuzyna Colina, Dicka i Martę. Bohaterka odkrywa tajemnicę ogrodu, poznaje przyjaciół i zmienia się z rozkapryszonego dziecka w miłą dziewczynkę.

Razem z bohaterami przeżywaliśmy ich historię, która została pięknie opowiedziana. Wzruszaliśmy się, ale  były tez momenty zabawne. Bardzo nam się podobała gra aktorów. Naszą uwagę zwróciła też piękna dekoracja, zwłaszcza zachwycił nas ogród, w którym dzieci się spotykały i bawiły. Na zakończenie wysłuchaliśmy piosenki o przyjaźni, która była bardzo piękna.
Przedstawienie bardzo nam się podobało. W drodze powrotnej do szkoły dzieliliśmy się wrażeniami i uwagami o spektaklu.

Dodaj do zakładek Link.

Komentarze są wyłączone.